top of page
Leeg lokaal

Passie voor het Onderwijs

Wat een paar jaar geleden gestart is op een schoolplein in Amsterdam Oost en een jongensschool in Zuid Afrika, begint nu serieuze vormen aan te nemen. Het onderwijs verrijken met gamification om leerlingen op het puntje van hun stoel te krijgen. Dat is onze ambitie. En dat lukt. Het netwerk aan scholen dat meedoet breidt zich gestaag uit.

Depositphotos_163327196_XL_edited.jpg

4Challenge | Onderwijs

Journeys

We onderscheiden exclusieve journeys en gestandaardiseerde thema lessen. In de Journeys koppelen we leerlingen van verschillende (buitenlandse) scholen aan elkaar. Zij ontmoeten elkaar drie dagen per jaar in een driejarig programma. Per jaar neemt de complexiteit van het programma toe en leren ze veel culturele invloed en bias, persoonlijk leiderschap binnen teamwork en theoretische kennis over en praktische ervaring met het inhoudelijke onderwerp wat centraal staat. We hebben het nu (nog) over The Young Entrepreneur en de The Young Citizen. Wat ons betreft breiden we dit type programma’s graag verder uit. Zeker omdat we zien dat de leerlingen ieder jaar echt uitkijken naar de volgende editie.

In de themalessen laten we leerlingen historische momenten doorleven of stappen ze in de huid van een bijzonder persoon (rolmodel, historisch figuur, stijlicoon, filosoof, kunstenaar enz.). Op deze wijze ‘snijdt het mes aan twee kanten’. De leerlingen doorleven letterlijk de leerstof en worden bovendien uitgedaagd op 21th century skills. Deze lessen zijn op willekeurig moment in te plannen. 4Challenge kan ondersteuning bieden met studenten die hiervoor opgeleid zijn (in de hoop dat zij ook hun hart verliezen aan het onderwijs) of jullie kiezen er voor om zelf de les te begeleiden. Wij zetten de game dan achter de schermen voor jullie klaar en jullie ontvangen een duidelijke instructievideo (deze video bevat de opzet van de les, hoe verwachtingen managen bij de leerlingen, de rol van de docent, wijze van scoren en debriefing).

Themalessen

Young Entrepreneur Adventure

Een ambitieus, interactief programma voor middelbare scholieren in Zuid-Afrika en Nederland. Alles over ondernemerschap. Gerund door vrijwilligers.

"We have witnessed the serious added value that the gamified learning concept has brought for our learners. Not only that, I believe that there is massive scope for the approach that 4Challenge takes and we are extremely happy to be in partnership with them."

- Werner Cloete, Calling Education

Meer lezen? Lees hier de hele brief.

Contact zoeken?

Interesse om samen met ons het onderwijs afwisselender, interactiever en spannender voor de leerlingen (VO, MBO, HBO) te maken?

info@4challenge.nl

Margreet Uyterlinde

Aanjager Gamified Onderwijs

06-21871251

DSC_0392.JPG

Wessel van Arnhem

Begeleider Young Entrepeneur Adventure

bottom of page