• Margreet Uyterlinde


   Margreet Uyterlinde

  Click here

  Margreet Uyterlinde

  Margreet UyterlindeCo-founder
  De meest uiteenlopende, verrassende leeromgevingen mogen cre√ęren, vind ik iedere keer weer een geweldige ervaring.
  Blij ben ik met de opdrachtgevers, die het lef hebben om deze nieuwe vorm van leren te introduceren. En mij het vertrouwen geven, om een unieke simulatie te ontwikkelen. En dan weer zo mooi om te zien wat het de individuele deelnemer, teams en de organisatie direct oplevert.
  In de huid van de klant kruipen en dan dìe wereld nabootsen, waar de verandering, de versnelling of de verdieping moet komen, dat is mijn drive. Ondersteund met de state of the art technieken van nu. Om zo individuen en teams uit te dagen het beste van henzelf te laten zien in gedrag en op inhoud. Een veilige en ook spannende omgeving, waar met een grote mate van openheid diverse onderwerpen uitgeprobeerd kunnen worden. Toewerken naar bruikbare resultaten door nauw aan te sluiten op de business. Er voor zorgen dat deze unieke leerervaring niet op zichzelf staat, maar onderdeel uitmaakt van een groter plan. Dat zijn de elementen waar ik me sterk voor maak. Met recht iedere keer weer een Challenge.
 • Casper Scheffer


   Casper Scheffer

  Click here

  Casper Scheffer

  Casper SchefferCo-founder
  Het organizeren van serious games is een enorme uitdaging! Deelnemers worden getriggered om volledig op te gaan in de werkelijkheid die in de game wordt gesimuleerd. Eigenlijk is het geen game want er staat veel op het spel! Ik zorg voor de software die we in eigen huis hebben ontwikkeld en blijven ontwikkelen...
 • Botte Jellema


   Botte Jellema

  Click here

  Botte Jellema

  Botte JellemaActeur
  Ik ben acteur en in de simulaties speel ik graag diverse rollen. Van arts tot gevangenisdirecteur, het is voor mij telkens weer een uitdaging om geloofwaardige situaties neer te zetten. Hierdoor worden deelnemers in het spel gezogen en laten zij realistisch gedrag zien en kunnen zij met deze situaties oefenen. Serious Gaming brengt voor mij twee interessante werelden bij elkaar; namelijk mijn acteurskant en mijn ingenieurskant (Civiele Techniek TU Delft). In Serious Gaming kan ik mijn acteren ruimte geven: inleven in een rol, reageren in het moment en op de persoon tegenover mij, met alle emoties die daar bijhoren. Anderzijds komt mijn rationele kant ook aan bod: analyseren en onder woorden brengen hoe mijn gesprekspartners op mij overkomen. Scherp ontleden waarom een gesprek effectief is geweest. Hierbij geeft het mij een kick als ik zie dat mijn feedback door gesprekspartners wordt toegepast en bijdraagt aan effectief gedrag. Ik ben tweetalig opgevoed en ik werk extra graag mee aan de Engelstalige serious games.
 • Eric Westra


   Eric Westra

  Click here

  Eric Westra

  Eric WestraActeur
  De reden waarom ik graag met 4Challenge samenwerk, is in de eerste plaats omdat de oprichters, Margreet Uyterlinde en Casper Scheffer, innemende mensen zijn. Het is altijd een genot om met hen samen te werken. Minstens zo belangrijk is de professionaliteit waarmee zij hun werk doen: ze weten wat ze doen, weten waar zij het over hebben, weten wat in de wereld van games werkt en wat niet. In de derde plaats geloof ik heilig in de kracht van games: het duurt meestal niet meer dan 10 minuten voordat deelnemers vergeten dat zij in een game zitten en volledig opgaan in hun rol. Door tijdens de nabespreking van het game de parallellen met de werkelijkheid te onderzoeken en te bespreken hoe de leerervaringen uit het game toegepast kunnen worden in de eigen organisatie, ontstaat altijd een zeer waardevolle leerervaring. Over mezelf: ik ben organisatiepsycholoog en heb meer dan 25 jaar ervaring als (team)coach, trainer en adviseur. Ik ben auteur van het boek: ‚ÄúSamenwerken: de essentie. Cre√ęer verbinding met inzicht in 12 psychologische behoeften‚ÄĚ.
 • Gert-Jan van Arnhem


   Gert-Jan van Arnhem

  Click here

  Gert-Jan van Arnhem

  Gert-Jan van Arnhem Associate partner
  Als senior assessmentpsycholoog en personal coach heb ik mij als associate partner aangesloten bij 4Challenge simulaties. Je kunt mij tegen komen bij de ontwikkeling van simulatie games of tijdens de verdiepingsgesprekken na afloop van de game. Games zoals wij deze bij 4Challenge ontwikkelen en organiseren, resulteren iedere keer weer in winst voor de individuele deelnemer en de opdrachtgever. Dat is voor mij de reden om een actieve rol te spelen in dit netwerk.
 • Jaap van Muijen


   Jaap van Muijen

  Click here

  Jaap van Muijen

  Jaap van MuijenAssociate partner
  Jaap van Muijen ‚Äď Hoogleraar leiderschap (associate partner 4Challenge)
  Ik heb 4 Challenge leren kennen bij het leiderschapstraject voor WPM teams (medisch manager en hoofd verpleging) van het AMC. De leidraad bij het ontwerp van het leiderschapsprogramma was de 70-20-10- regel. Leiderschap leer je vooral in de praktijk. Een zeer succesvolle manier om met die praktijk te stoeien en jezelf en je team te ontwikkelen was de leiderschapssimulatie. De deelnemers waarderen iedere keer weer de simulatie zeer. Het is een dynamische setting, waar de dagelijkse of toekomstige werksituatie slim wordt nagebootst. Deze setting biedt de mogelijkheid om met eigen gedrag te experimenteren en direct feedback te krijgen over het effect van hun gedrag. Sinds 2012 werk ik in allerlei leiderschapsprogramma’s en (ontwikkel) assessments binnen en buiten Nederland met veel plezier samen met 4Challenge. Ik ben Jaap van Muijen, hoogleraar leiderschapsontwikkeling, organisatieadviseur en coach.
 • Hans van Dijk


   Hans van Dijk

  Click here

  Hans van Dijk

  Hans van DijkActeur
  Al een tijd heb ik het idee dat trainen leuker kan. De simulatiegames van 4Challenge bieden dat. En voegen daar nog iets aan toe: uitdaging. Daar hou ik van: mensen uitdagen om risico te nemen, te experimenteren met nieuw gedrag en in het team de samenwerking aan te gaan. Als allround trainer is het ontwikkelen van een game op maat een verrijking van mijn vak. Zo kan ik mijn jarenlange ervaring met klanten goed gebruiken. Heerlijk om organisaties beter te leren kennen en oplossingen aan te dragen voor ontwikkelvragen die zij stellen. In de games zelf observeer ik graag om duidelijk feedback te kunnen geven en zo het leerproces te versterken. Met even veel liefde kruip ik in de rol van medewerker, manager of klant waarmee de deelnemer gaat spreken. Of zie ik u in een vervolgtraject na de training?
 • Sybrich Willemsma


   Sybrich Willemsma

  Click here

  Sybrich Willemsma

  Sybrich WillemsmaAssociate partner
  Ik zoek continu naar nieuwe, leuke en effectieve manieren van leren en werken. De serious games en simulaties van 4challenge zijn d√© manier om op een innovatieve manier met mens en organisatie te werken en beweging te cre√ęren. Doordat we in de huid van onze opdrachtgevers kruipen is het resultaat maximaal. Het mooist van alles is dat er veel wordt gelachen en dat het veel energie geeft!
 • Koen Franse


   Koen Franse

  Click here

  Koen Franse

  Koen FranseActeur
  Ik ben de afgelopen jaren actief geweest als acteur op toneel en televisie en als co scenarist bij het schrijven van tv series. U heeft me dus misschien wel eens gezien. Op tv of het podium. Of behoorlijk luidruchtig gehoord, ik ben ook nog eens trompettist. En daar zijn trainingen en assessment bijgekomen. En de games....de spelen. Daarin speel ik met u. Ik daag u uit vanuit de context van de game. Of speelt u met mij? In ieder geval kunnen we niet om elkaar heen. Of u nu directeur, onderzoeker of sales rep bent, we komen elkaar tegen. Het leuke en tegelijk uitdagende voor mij is, dat ik zowel ‚Äėpartner in crime‚Äô als ook deelnemer ben in de serious games van 4Challenge. En dat is uniek.
 • Adrie Pinxten


   Adrie Pinxten

  Click here

  Adrie Pinxten

  Adrie Pinxten Acteur
  Ik werk 25 jaar als acteur in trainingen en simulaties. Als acteur deelnemen aan de serious games van 4Challenge is een genot. Deze games zijn er op gericht om de deelnemers in hoge mate te verleiden om het spel te ervaren als hun echte dagelijkse praktijk. Ze krijgen dat voor elkaar door de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen. Dilemma‚Äôs, onverwachte wendingen, taal en omgangsvormen, e-mails, video boodschappen, logo's, personen, locaties, incidenten etc. komen uit de werkelijkheid van de deelnemers. Het tempo waarin ze opdrachten krijgen is hoog en gevarieerd. De doelstelling per game kan enorm vari√ęren. Ik word goed voorbereid op de doelstelling en setting van de game.

  Dan kom ik in actie.
  Vaak hebben ze me al leren kennen via berichten in hun e-mail box of via een filmpje. Ik speel klant, collega, burger of hun nieuwe baas en ga het gesprek aan. Na afloop ontdekken ze via de online omgeving de impact van het contact met mij. Door het totaal aan acties waar ze al in zitten wordt mijn rol/positie makkelijk serieus genomen. Dat is fijn spelen want de deelnemer zit snel in een echt gesprek. Waarin ze mij dan doorgaans moeten verleiden, overtuigen, corrigeren, aansporen om iets te doen .. . Naast dat de games en de acteurs goed zijn voorbereid, spelen de spelleiders van 4Challenge ook in op dat wat er tijdens de dag gebeurt. Ter plekke wordt een incident toegevoegd of krijg ik zelfs via een oortje ingefluisterd hoe ik scherper kan reageren. Dat geeft veel energie en plezier voor mijzelf en de deelnemers.
 • Lars van de Brand


   Lars van de Brand

  Click here

  Lars van de Brand

  Lars van de BrandCreative brain
  Een wizz kid op het gebied van video editing. Lars zorgt er voor dat onze simulaties ook daadwerkelijk een simulatie van de werkelijkheid zijn. Een nieuwsbericht waar fictie en werkelijkheid door elkaar lopen, daar draait Lars zijn hand niet voor om.